Digital affärsutveckling – Optimera din affär på webben

Har du ambitionen att arbeta mer datadrivet och närmare dina användare? Under denna lunchföreläsning får du lyssna till Birger&Blom som har specialiserat sig på att ta reda på hur dina kunder rör sig på webben, hur du kan optimera sökbarhet och – kanske det viktigaste – hur du mäter aktiviteten och agerar på resultaten.

Om föreläsningen

Föreläsningen får dig att förstå hur du kan optimera din affär på webben. Den inspirerar till att göra mätningen till en naturlig del av ditt dagliga arbetssätt, du får tips på hur du utvecklar din analys av data och hur du kan öka prestationen av webbplatser. "Kopplar man bort mätningen kopplar man bort hjärnan”, menar föreläsarna.

Om föreläsarna

Caroline Birgersson och Moa Blomkvist driver Birger&Blom i Stockholm, en specialistbyrå inom UX Writing. De har vunnit priser som bland annat “Årets hederspris” 2019 för sitt arbete med tjänsten Arbeta utomlands, “Årets organisationssajt” 2016, för sin delaktighet i arbetet med musikorganisationen STIM (utsedd av IDG.se) och “Årets mediegenomslag” i Almedalen, 2015 (utsedd av Opoint).

Med ett kursansvar för kursen “UX Writing” på Berghs School of Communication, utbildar de företag och organisationer i att arbeta mer datadrivet och affärsinriktat på webben.

– Genom data från användare kan innehåll kvalitetssäkras, för utan mätningen vet vi inte vad användaren vill. Med en analys av datan i ryggen och en djupdykning av potentialen på Google, får vi svart på vitt vad som bygger lönsamhet på sajter, menar Birger&Blom.

Anmälan

Anmälan är nu stängd. 

Vid förhinder krävs avanmälan, det görs till event@gsp.se

Syftet med våra lunchföreläsningar

Verksamheten i Gothia Science Park bygger på många människors kunskap och kompetens. Våra lunchföreläsningar har som syfte att låta fler ta del av detta, men också att uppmuntra möten mellan människor. Vi vill ha nyttan för åhöraren i fokus, vilket innebär att föreläsaren utgår från nyttan för publiken snarare än försäljning av sina egna produkter och tjänster. Vår grundtanke är Pay it forward, därför ställer vi krav på föreläsarna och deras material, allt för att säkerställa att du får ut mesta möjliga nytta av din lunchtimme.

Mer information

Det är drop-in från kl. 11.45 och föreläsningen startar kl. 12.00. Om du vill äta lunch under föreläsningen så finns det mat att köpa i Restaurang Orangeriet i Portalen eller i Växthusets café

Har du frågor är du välkommen att skicka ett mejl till event@gsp.se.