Digitaliseringen föder oförutsägbarhet - hur hanterar du det?

"Det är viktigare att göra rätt sak än att göra saken rätt." I en ständigt föränderlig värld tvingas vi tänka till om innebörden av Peter Druckers bevingade ord. Digitalisering driver förändring i allt snabbare takt och vi måste hitta nya sätt att säkra att vi hänger med. Annars kommer någon köra om och dra ifrån. Detta har vi hört - så hur behöver vi agera för att säkra att vi gör rätt saker?

Det handlar såklart om processer och arbetssätt, teknologi och kompetensutveckling. Mer än något annat handlar det om ledarskapet. Ledarskapet som företeelse skilt från chefskapet. Därmed handlar det även om medarbetarskapet. Eller som jag gillar att kalla det "medledarskapet". Och inte minst, ett arbetssätt som tvingar oss att ofta kolla att vi är på rätt väg. Det är en framgångsfaktor.

Om föreläsningen

Under denna föreläsning utmanar Thom dig som leder en verksamhet till att tänka till om hur du agerar i din roll som just ledare. Vilken syn har du på medarbetarna och hur skapar du rätt förutsättningar för värdeskapande? Kan vi förlita oss på att experter löser våra problem, eller behöver vi ta till andra grepp?

I presentationen delar Thom med sig av några erfarenheter från arbetet med agil organisationsutveckling på Volvo Car Retail Solutions, och skickar med tips på vägen i ditt fortsatta arbete.

Om föreläsaren

Thom Birkeland har under 20 år jobbat med mjukvaruutveckling i olika bolag i flertalet industrier och i olika roller. Han brinner för att bygga värdeskapande organisationer med engagerade och kompetenta medarbetare. Den genomgripande drivkraften  är att fortsätta utveckla hantverket kring mjukvaruutveckling och att kontinuerligt fördjupa förståelsen för hur man utvecklar värdeorienterade organisationer. Under senare år har Thom varit involverad som senior ledare i snabbt växande organisationer som lever på innovativ produkt- och tjänsteutveckling och driver på digitaliseringen i sin bransch. Idag är Thom avdelningschef för systemutveckling (R&D) på Volvo Car Retail Solutions, ett av Volvo Cars helägda dotterbolag, och driver där en 110 personer stor avdelning inom mjukvaruutveckling.

Anmälan

Anmälan är nu stängd då antalet platser är fullbokade.

Mer information

OBS! Byte av lokal. Föreläsningen kommer att hållas i Vänern/Vättern.

Eventet är en lunchföreläsning och lunch finns att köpa i Restaurang Orangeriet i Portalen, du tar med dig lunchen in till föreläsningen. Det går också fint att ta med dig din matlåda och äta den under föreläsningen.

Det är drop-in från kl. 11.45 och föreläsningen startar kl. 12.00.

Kommer du med bil? Glöm inte att ta ett parkeringstillstånd, dessa finns på receptionsdisken i Portalen.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Carolina Green via carolina.green@gsp.se.