Från idé till prototyp för framtidens unga problemlösare 12 december

Kom och lyssna på en lunchföreläsning om digitalisering i skolan och hur framtidens unga problemlösare, och kanske dina framtida medarbetare, kan gå från idé till att skapa en prototyp. 

Om föreläsaren

Peter Parnes, grundare och VD på Parnes Labs arbetar även som professor i Distribuerade datorsystem med forskning inom interaktionsteknik och har ett brinnande intresse för att förnya skolan. Peter är också grundare och kreativ motor inom Luleå Makerspace som grundades under hösten 2013 tillsammans med bland annat Agneta Hedenström. Tidigare har Peter grundat företaget Marratech vars teknik köptes av Google och Peter var utvecklingschef på Google Sverige under 2007 - 2009.

Peter har lång erfarenhet av att leda forsknings- och utvecklingsprojekt och brinner för att utveckla skolan med bland annat skaparkultur och datalogiskt tänkande. Peter är aktiv i sociala media med att debattera dessa frågor och driver ett antal aktiviteter för att bygga upp kunskapen om detta kunskapsområde i Luleå, Norrbotten och nationellt. Peter är också en aktiv entreprenör och har under de senaste fem åren grundat fyra nya företag.

Mer information

Lunchföreläsningen är kostnadsfri och håller på mellan kl. 12.00-13.30. Då det är en lunchföreläsning får du får gärna ta med din matlåda och äta den i konferensrum Spegeln. Det finns även möjlighet att köpa lunch i Restaurang Orangeriet som ligger i Portalen. Anmälan till lunchföreläsningen görs via formuläret nedan. Lunchföreläsningen arrangeras av Balthazar Science Center och Gothia Innovation AB.