Makerspace Playshop med tema Ta plats

Fortsätt inspireras med winIT och nätverka med kvinnliga kollegor i IT-branschen. Denna kväll bjuder vi på en kreativ afton tillsammans med Jasmine Idun Lyman och Makerspace i Gothia Science Park.

Jasmine är en kvinna med många järn i elden. Hon arbetar främst med bro-byggande och arkitektur inom film, spel och innovation, men är även utbildad arkeolog, konstnär och curator.
Jasmine kommer under kvällen leda oss genom en ”playshop” med fråge-ställningarna ”Vad är utmaningen för kvinnor inom IT” och ”Hur skall kvinnor ta
mer plats i IT-branschen”. Till vår hjälp kommer vi använda material och verktyg på nyöppnade Makerspace i Gothia Science Park för att på ett kreativt sätt få fram ett resultat.
Ett Makerspace är en samlingsplats för ”makers”, ett begrepp lånat från engelskan och betyder skapare/tillverkare/producent. Här finns verktyg, allt från 3D skrivare till symaskiner och kompetens som ”makers” kan dra nytta av för att skapa nya produkter.

Kvällens hålltider

17:30-18:00 Mingel med mat & dryck
18:00-20:00 Intro och Playshop

Anmälan

Denna gång är även ditt/dina barn välkomna att deltaga. Du anmäler dig/er via denna e-postlänk. Skriv namn och mobilnummer till de som du anmäler.