Mångfaldsforum

Mångfald och rekrytering – kom och lyssna på hur din organisation kan skapa rätt förutsättningar att rekrytera, genom att göra mångfaldsarbetet till en organisationsfråga.

Om Mångfaldsforum

Mångfaldsforum är en serie föreläsningar och workshops med fokus på hur vi skapar former för ett hållbart jämställdhets- och mångfaldsarbete. Vi välkomnar alla som vill lära sig mer och få konkreta verktyg, oavsett roll i verksamheten.

Utveckla en mångfaldig organisation

Välkommen onsdagen den 26 september till ett mångfaldsforum som den här gången handlar om hur man utvecklar en inkluderande och mångfaldig organisation.

För att Skaraborg ska vara en fortsatt stark region där företag och branscher växer och utvecklas krävs tillgång till rätt kompetens. Det finns en matchningsproblematik på arbetsmarknaden som hindrar företag från att växa samtidigt som det är svårt för offentlig sektor att hitta arbetskraft med rätt kompetens. Så hur utvecklar vi inkluderande och mångfaldiga organisationer? Årets Mångfaldsforum kommer ge oss hjälp på vägen.

Program

13:00-14:30 EDCS & Kompetensnavet – Att utveckla inkluderande arbetsplatskultur

14:30-14:45 Fika – Kaffe, vatten och frukt

14:45-15:00 Peab – Vilka framgångsfaktorer ser man och vilka hinder kan man stöta på?

15:00-15:15 MHF Tibro – Företagets utvecklingsresa genom en bredare syn på kompetensförsörjning

15:15-15:30 Högskolan i Skövde, Institutionen för ingenjörsvetenskap – Jämställdhet som verktyg för att utveckla ingenjörsvetenskap

15:30-15:50 Arbetsförmedlingen presenterar sina olika programkedjor och verktygslåda för rekrytering

16:00-16:30 Frågestund - Samtliga aktörer stannar kvar för eventuella frågor

Anmälan

Du anmäler dig till Mångfaldsforum här