Polkagrisens dag - fika och träffa nya kontakter

Vad passar väl bättre en fredag i april än att ordna ett polkakalas? Oavsett om du vill dansa polka eller äta en smaskig kaka med polkagris som huvudingrediens, är du välkommen till Växthusets café på en gofika.

Om Polkagrisens dag

En polkagris är en typ av hårt godis bestående av vatten, socker, pepparmintsolja eller -arom, glukos och ättika. Den klassiska varianten är stänger med inblandad rödfärgad smet, vilket ger ett karakteristiskt röd-vit-randigt utseende. Polkagrisar förknippas ofta med Gränna, där tusentals polkagrisar tillverkas om dagen.

Amalia Eriksson fick 1859 tillstånd av magistraten i Gränna att bedriva sockerbageri och tillverka karameller. Hon var den första i Sverige som tillverkade polkagrisar. Tillverkningen, i ett tidigare tullhus vid dåvarande södra infarten till Gränna, utvecklades bra, och Amalia Eriksson fick så småningom flera efterföljare med polkagristillverkning i staden.

Spana in Gothia Science Parks co-working space

Kommer du och fikar i Växthusets café är det även ett utmärkt tillfälle att spana in vårt co-working space, som öppnade i februari. Här kan du läsa mer om vad ett co-working space är.

Du hittar både Växthusets café och co-working space på Kaplansgatan 16b.