Spel som stöd för arbete med innovation

Varför är det viktigt med innovation? Och hur kan du arbeta effektivt med innovation? Kristina Björkman på ius innovation vill dela med sig av sina erfarenheter.

Under november månad kan du delta i fyra seminarier som kommer att rymma tips och råd på varför du ska arbeta med innovation, vad du kan fokusera på och hur du kan gå tillväga.

Varje tillfälle rymmer en allmän del om innovationsledning och innovation samt en specifik del där ett företag gör inspel. Denna gång är det Kristina Björkman, ius innovation, som ger tips och råd.

– Det ska kännas meningsfullt! Nyttan spelar ingen roll om inte användaren känner att det är meningsfullt. Att dessutom använda kraften från spel handlar om att ge rätt saker en kontext och förhöja känslan av att saker har en mening genom att tilltala grundläggande psykologiska faktorer, säger hon och klargör att:

– IUS innovation sätter behoven i fokus och utgår från att folk mår bra av att ha roligt. Vi jobbar iterativt, nära behovsbärarna, för att hitta de innovativa lösningarna som gör skillnad.

Läs mer om ius innovation

Kostnadsfritt men anmälan krävs

Ta chansen att få inspiration och input till ditt företags arbete med utveckling och innovation. Det är kostnadsfritt att delta, men kräver föranmälan via formuläret nedan eftersom antalet platser är begränsat. Välkommen.

Övriga delar i seminarieserien

7 november: Benny Johansson, CoCreo

16 november: Tomas Planstedt, Combitech

21 november: Andreas Wilhelmsson, Espero Group

Om Gothia Science Park Seminarier

Gothia Science Park Seminarier är en aktivitet där medarbetare i företag och organisationer tar del av kunskap, metoder och processtöd i den öppna innovationsmiljön Gothia Science Park. Syftet med seminarierna är att tillhandahålla ett koncept för kontinuerlig kompetensutveckling och en möjlighet för individer att utöka sitt nätverk och utveckla sin förmåga för att skapa framgångsrika innovationer. Konceptet drivs av Gothia Innovation AB i rollen som Gothia Science Park Open Arena, som finansieras av Västra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund.