Erbjudande om finansiering för startups

Är ni ett nystartat företag som har en innovativ affärsidé som klarar sig i internationell konkurrens? I så fall kan Vinnovas erbjudande Innovativa startups vara något för er.

Startupföretag kan söka bidrag för att genomföra ett projekt med hög risk och stor potential som ökar företagets möjligheter att attrahera kunder, kapital eller investeringar. Pengarna ska användas till utvecklingsprojekt för att validera, verifiera och utveckla er affär och den lösning affären bygger på. Det kan till exempel handla om att ta fram prototyper, utveckla affärsmodellen eller strategier för att skydda företagets nya lösning. Här kan du läsa mer om utlysningen och dess kriterier

Vem kan söka?

Nystartade och fristående företag som är yngre än fem år, som inte har delat ut vinst och har en försäljning understigande 2 miljoner kronor per år.

Hur mycket man kan söka?

I denna omgång kan ni söka 300 000 kronor för utvecklingsprojekt.

Graphic Powers beviljades 300 000 kr

Tidigare har bland annat ett av Gothia Science Parks inkubatorbolag, Graphic Powers, beviljats utvecklingsbidraget från Vinnova på hela 300 000 kr. Detta i konkurrens med drygt 400 sökande.
Det kan du läsa om här!