Framtidén lockar blivande egenföretagare

En dryg handfull deltagare. Minst. Det blev utfallet för Framtidéns medverkan på Café Starta och Driva eget.
- Många tycker vi har ett intressant upplägg för att lära sig om affärsutveckling och hur man på bästa sätt kan starta upp egen verksamhet.

Det konstaterar Anne-Marie Kaufmann, GSP Inkubator, som tillsammans med kollegan Per Holmén Dahlin fanns med då NyföretagarCentrums koncept Café Starta och Driva eget intog Gothia Science Park. Totalt ett 20-tal aktörer som arbetar med nyföretagande och entreprenörer fanns på plats för att svara på frågor från intresserade. Framtidén tilldrog sig stort intresse.
- Under de två timmarna pratade vi med cirka 25 personer, både tjejer och killar. Många hade bara en idé en hel del har flera idéer som de ville testa. Det vi berättade mest om var hur vi arbetar på GSP inkubator och hur vi kan bidra till entreprenörerna idéer och deras kommande verksamheter, säger Kaufmann som konstaterar att Framtidén, programmet för den som har en idé men inte riktigt vet hur du ska göra för att få den att flyga, rekryterade nya deltagare i samband med eventet.
- Vi fick kontakt med flera som är intresserade av att gå Framtidén. Nästa steg är att kontakta dem för en djupare presentation och diskussion om deras idé. En dryg handfull anmälde sitt intresse till Framtidén redan på plats, slutar Kaufmann.
Första omgången av Framtidén startar i morgon, 24 april. Den är fullt besatt med 16 deltagare. Nästa start är i slutet av augusti.

Vill du veta mer om Framtidén?

Är du sugen på att förverkliga din idé? Välkommen att ta kontakt med Anne-Marie Kaufmann, e-post eller 0707-35 48 15, alternativt Per Holmén Dahlin, e-post eller 0706-22 22 31. Framtidén är ett koncept som utvecklats och genomförs av GSP Inkubator, en av verksamheterna i Gothia Innovation AB, bolaget som driver och utvecklar Gothia Science Park.

Läs mer om Framtidén på webben