Itatakes spel WordClue bjuder på utmaning

Itatake, ett av spelbolagen i The Game Incubator, har lanserat sitt sjätte spel i form av ordspelet WordClue. Spelidén är enkel men väldigt utmanande, där spelaren med hjälp av ledtrådar ska lösa så många ordpussel som möjligt under en minut.

WordClue är minimalistiskt utformat och har ett högt speltempo, där fel svar ger tidsstraff och flera rätta svar i följd ger bonuspoäng. Spelet är byggt för en internationell lansering, och utöver den svenska versionen så finns det i dagsläget ordlistor speciellt anpassade för USA, Storbritannien, Australien, Kanada, Spanien, Portugal, Tyskland och Frankrike. Respektive ordlista innehåller mer än 5.000 ord och varje vecka adderas nya ord. 

Själva spelkonceptet är väldigt spännande och utmanande i sig. Med regelbundna uppdateringar av innehållet säkerställer vi underhållningen över lång tid. Det här är vårt sjätte spel, och vi har testat och förbättrat det sedan 2015 då vi lanserade ett liknande spel för smarta klockor, säger Thomas Wedin, vd på Itatake.

Här kan du läsa mer om WordClue och Itatake