Kajsa Hedberg utsedd till ny vd för SISP

Swedish Incubators & Science Parks styrelse har utsett till Kajsa Hedberg till ny vd. Hon kommer närmast från uppdraget som vd för SRV Återvinning och har en bakgrund inom IT-branschen.

Kajsa Hedberg har tidigare jobbat som vd för SRV Återvinning och har tidigare varit affärsområdeschef på Skellefteå Kraft. Hon har i tidigare positioner varit med och lagt grunden för Skellefteå Science City och haft ett flertal styrelseuppdrag däribland som ledamot i Norrlandsfondens styrelse.

Nu kommer Kajsa Hedberg att leda och driva utvecklingen av det svenska ekosystemet för innovation i rollen som vd för Swedish Incubators & Science Parks.

Jag ser fram mot att i rollen som vd verka genom SISPs 67 medlemmar för att Sverige ska bli världens bästa land för innovation. Digitaliseringen och andra utmaningar medför att behovet av innovation är större än någonsin. Vi ska arbeta för att ekosystemet för innovation genom inkubatorer och science parks accelererar utvecklingen tillsammans med samhälle, näringsliv och akademi, säger Kajsa Hedberg, tillträdande vd för Swedish Incubators & Science Parks, i ett pressmeddelande.

Kajsa Hedberg tillträder sitt uppdrag som vd för Swedish Incubators & Science Parks den 1 juli 2018.

Kort om Swedish Incubators & Science Parks

Swedish Incubators & Science Parks (SISP) är den medlemsbaserade branschföreningen för Sveriges inkubatorer och science parks. SISP har 67 medlemmar över hela Sverige som tillsammans har över 5000 företag med drygt 70 000 sysselsatta. Fokus ligger på kunskapsbaserade, tillväxtorienterade företag och medlemmarna driver tillsammans ca 80 fysiska mötesplatser, erbjuder operativ affärsutveckling, driver eller samverkar ofta med kluster samt har Triple Helix-förankring. Medlemmarnas verksamheter bidrar till näringslivsförnyelse, tillväxt och fler kunskapsintensiva arbetstillfällen. Här kan du läsa mer

​Foto: Swedish Incubators & Science Parks