Sökes: Engagerad innovationsledare

Brinner du för att stimulera till och skapa engagemang hos människor, företag och verksamheter? Och motiveras du av att jobba tillsammans med andra för att bidra till nya användarvärden, tillväxt och samhällsnytta? Om svaret är ja på båda frågorna är det dig vi söker!

Om oss

Just nu söker vi på Gothia Science Park en innovationsledare! Gothia Science Park är en innovationsmiljö som ligger i anslutning till Högskolan i Skövde. Vi arbetar med att stöttar människor och företag med affärsutveckling, innovationsledning samt nätverks- och kompetensutveckling. Vi erbjuder dig ett stimulerande jobb i en spännande miljö där du blir en del av arbetet med att skapa utveckling, förnyelse och tillväxt i det regionala näringslivet. 

I Gothia Science Park finns utvecklings- och tillväxtföretag inom områdena IT och teknik. Tillväxten i innovationsmiljön har varit och är konstant sedan starten 1999. I dag jobbar ca 1000 personer i ett 80-tal företag i Parken. Varje år har vi fler än 25.000 besökare som deltar i seminarier, workshops, nätverks- eller kundmöten. I Gothia Science Park får du möjlighet att knyta nya kontakter och gå på föreläsningar, om så önskas. Det är en plats som erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi har uppdraget att driva Gothia Science Park så att idéer, människor och företag kan utveckla och utvecklas. 

Arbetsbeskrivning

Innovation är avgörande för att skapa nya och nyttiga värden. Alla verksamheter behöver utveckla sin innovationsförmåga med målet att arbeta proaktivt och systematiskt för att utveckla nya produkter, tjänster och processer. Innovation är helt enkelt en fråga om utveckling för tillväxt.

Som innovationsledare får du jobba med att identifiera behov och utmaningar i företag, organisationer och akademi. Innovation och affärsutveckling är grunden i din roll som innovationsledare. Du kommer att skapa och genomföra behovsbaserade aktiviteter som utvecklar människors och företags innovationsledningsförmåga samt inspirera och leda grupper av aktörer som vill skapa innovation i samverkan. Det innebär bland annat att hålla i och facilitera workshops. Omvärldsbevakning är också en del i arbetet där det gäller att se vilka trender som kommer och vad som bör satsas på framåt. Vi ser gärna att du har är erfarenhet och vana av att verka i gränslandet mellan såväl industri, akademi samt samhälle. I rollen ingår även att driva, genomföra och avsluta omfattande projekt med ett tydligt fokus på effekterna och tillgängligheten av det genomförda projektet. Har du erfarenhet av hur man ansöker om offentligt finansierade projektmedel är det en merit.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av strategiskt och operativt arbete med innovationsledning. Du kan arbeta strukturerat med omvärldsbevakning samt affärs- och verksamhetsutveckling. Du är duktig på att arbeta med att facilitera grupper av medarbetare/verksamheter som vill skapa utveckling tillsammans. Du har goda kunskaper/erfarenheter inom projekthantering. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av offentligt finansierade utvecklingsprojekt och/eller branscherfarenhet från IT, data, teknik eller digitalisering. Du kommer att vara i kontakt med många olika företag, både inom vår Science Park och parter utanför. Allt för att vi skall veta vilka utmaningar företagen står inför så att vi kan stötta/hjälpa dem så att tillväxt skapas.

Som person är du social, driven och affärsinriktad. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och kan driva grupper mot gemensamma mål, men du kan även arbeta självständigt. Jobbet består av många olika projekt som ändras över tid, därför är det viktigt att du är öppen för förändringar och är anpassningsbar. Du är en kreativ person som kan komma med nya idéer och klarar av att ha många bollar i luften samtidigt. Vi ser gärna att du har kunskap om marknaden och kan grunderna i produktutveckling. Det är en fördel om du tidigare haft ledande positioner, stort ansvar eller varit med i större projekt.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Fakta

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Placering: Skövde

Ansökan

Låter det intressant? Skicka då in ditt CV och personliga brev till rekrytering@gsp.se. Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är den 28 februari 2019.

Frågor?

Då är du välkommen att kontakta Ulf Dackemark, verksamhetsansvarig, via 0708-78 77 97 eller ulf.dackemark@gsp.se.

 

De största finansiärerna av våra verksamheter och projekt är Skövde kommun, Västra Götalandsregionen, Skaraborgs Kommunalförbund, EU och Vinnova.