Spelstudenter presenterar nya spel

Fredagen den 1 juni är det dags för studenter från programmen inom dataspelsutveckling på Högskolan i Skövde att presentera sina spelprojekt. Under åtta veckor har studenterna skapat spel som, redan nu, är redo att visas och testas på riktigt. Live på plats – och via livesändning.

Varje år utvecklar spelstudenter i årskurs två genom ett skapande grupparbete sina spelidéer. Och det är vid denna tidpunkt nu internationellt erkända spelkreatörer och studios först sått sina frön. Stunlock Studios, Coffee Stain Studios och Flaimbait Games är bara några exempel på spelföretag som utbildat sig på Högskolan i Skövde för att sedan starta egna spelföretag i The Game Incubator i Gothia Science Park.

– Med tanke på den korta tid det ändå handlar om, tio veckor, så visar studenterna på en stor kreativitet i sina olika spelidéer, säger Fredrik Eriksson, adjunkt i medier, estetik och berättande vid Högskolan i Skövde, och fortsätter:

– I år är temat ”färdigt spel”, vilket också haft som syfte att sätta fokus på betydelsen av att slutföra projektet inom ramen för kursen. Det tycker jag också märks; spelen håller hög klass.

Leds av framgångsrika spelutvecklare

I samband med spelpresentationerna pågår även en mässa där intresserade är välkomna att prova på studenternas spel. Spelen kommer även att testas av och få omdöme från spelutvecklarna, och tidigare studenterna, Tau Peterson (Stunlock Studios) samt Johannes Aspeby (Coffee Stain Studios). Men även för dem utanför Skövdes – och Sveriges gränser finns möjlighet att följa eventet. Det livesänds nämligen på nätet, på his.se/live.

– Genom att redovisa sina projekt live på nätet får studenterna möjlighet att visa upp sig för en större målgrupp som till exempel företag inom branschen och andra som är intresserade, säger Fredrik Eriksson.

Från studier till eget spelföretag

På Högskolan i Skövde finns Sveriges i särklass bredaste och mest spetsiga utbud av dataspelsutbildningar som över 500 studenter tar del av. Efter avslutade studier väljer många av studenterna att starta egna företag i den framgångsrika inkubatorn för spel - The Game Incubator i Gothia Science Park.

Program

Mässa: kl. 10.00-15.30
Presentationer (som också livesänds på www.his.se/live): kl. 10.00-12.35
​Plats: Insikten i Portalen, Gothia Science Park