ArkivDigital flyttar in i Parken

Gothia Science Park fortsätter att växa med fler tillväxtföretag som väljer att etablera sig i innovationsmiljön. Senaste tillskottet är ArkivDigital AB.

ArkivDigital digitaliserar historiska handlingar och gör dem tillgängliga på internet. Handlingarna fotograferas eller skannas på olika arkiv, framför allt i Sverige, och publiceras i ArkivDigitals abonnemangstjänst. Företaget har också skapat stora register för att göra det lättare att hitta i arkivhandlingarna. Kunderna utgörs av historiskt intresserade, främst släktforskare.

ArkivDigitals egenutvecklade internettjänst, ett historiens Spotify, ger användarna tillgång till närmare 80 miljoner bilder av gamla dokument och över 100 miljoner registerposter. Utvecklingen av tjänsten bedrivs i bland annat Gothia Science Park i Skövde. ArkivDigital har sitt säte i Mariestads kommun med huvudkontoret i Lyrestad.

- ArkivDigital befinner sig i en intressant bransch som innebär nya spännande möjligheter med tanke på digitaliseringen. Att de sen väljer Skövde och Gothia Science Park för sin framtida utveckling är extra kul, säger Kenneth Alfelt, ansvarig för etableringar i Gothia Science Park.

Är du nyfiken på att etablera ditt företag i Gothia Science Park?

Vill du och ditt företag utvecklas och växa genom att vara en del av en inspirerande miljö med tillgång till kontorslokaler och öppna mötesplatser med möjlighet till nya kontakter och nätverk? Då är innovationsmiljön Gothia Science Park i Skövde platsen för er. Här kan ni utvecklas och växa genom att få stöd i att starta och driva företag, utveckla produkter/tjänster, affärer och få tillgång till kompetens.

Vid frågor kring etablering i Parken är du välkommen att höra av dig till Kenneth Alfelt, ansvarig för etableringar i Gothia Science Park, via kenneth.alfelt@gsp.se, 0708-49 30 50.